Despre minoritati...

Propuse de Rappa

Despre minoritati...

Mesajde Rappa » Dec 1st, '09, 11:12

Ca e vorba de minoritati etnice, sexuale, artistice, etc...credeti ca ar trebui starpite, ca ar trebui lasate sa se desfasoare in pace, ca ar trebui sustinute, sau pur si simplu nu va intereseaza?
Pe romaneste...va deranjeaza tiganii, ungurii, bulangiii, "artistii" de doi lei care se vand pe aceeasi suma?
Poti sa obtii tot ce-ti doresti doar in momentul in care renunti sa mai vrei...
Rappa

Re: Despre minoritati...

Mesajde marmota_rapidista » Dec 1st, '09, 18:59

Deseori ii aud pe unii spunand:"Ce aveti frate cu tiganii ?! Sunt si ei oameni..." si imediat ce iau contact cu ei:"Ciorile alea imputite! :x "

Din pacate foarte multi suntem asa: suntem verticali, lipsiti de inhibitii, mancam din vorbe rahat...Asta pana cineva iti pune rahatul pe o farfurie in fata si te pune sa mananci...Atunci nu stii ce sa faci, sa il mananc? E scarbos! Mai bine imi incalc principiile...da-le dracu'! Imi fac altele! Si o iei de la capat:"Ungurii din Romania sunt niste persoane foarte de treaba!" Pana intr-o zi cand bunica ta la statiune in Covasna intra in coma si te duci cu ambulanta 500 de kilometri sa o aduci acasa sau la spital in Bucuresti...Te ratacesti si intrebi pe rand mai multi localnici pe unde se iese in drumul national spre Bucuresti...Te izbesti de acelasi raspuns rece:"Nem tudom!" :evil: in timp ce biata ta bunica se zbate intre viata si moarte...Cel mai rau lucru era ca intre ei vorbeau romaneste chiar inte de a-i intreba de drum... :evil: :evil: Dupa asta urmeaza inevitabila concluzie:"Ungurii sunt niste jeguri pe Pamant"...Totusi suntem oameni si chiar daca in sfantu Gheorghe la magazin vanzatoarea ma intreaba ce doresc in ungureste(si ma enerveaza enorm pt ca are parca pretentia ca eu sa le stiu limba in tara mea, si nu asta ma deranjeaza, ci faptul ca se simt ofuscati ca le raspunzi in romaneste!)
Chiar si in urma experientelelor mele neplacute, nu voi face glume gen: "Cat sta rahatul intr-o femeie unguroaica?" din simplul motiv ca doresc sa dovedesc ca sunt mai bun ca ei....

Ca raspuns final: nu fac discriminari rasiale sau de oricare alt tip , judec o persoana dupa comportamentul sau primesc respect dau respect inapoi...
marmota_rapidista

Mesajde Barlad City » Dec 1st, '09, 19:15

hmm
unguri mie mi se par niste oameni comici .. nu am in anturaj unguri dar ce stiu din deplasari, messenger si tot asa :)
urasc tigani . mai ales aia prosti .. cand zic prosti ma refer la faptul ca fac 100 de "boraci" si ii trag dupa ei ..
gay.. sincer i-as pune la zid :D mai bine vad doua fete cu isi iau limbile-n gat decat doi bulangi cum se tin de mana ..
despre "artistii" fara "valoare" ce pot sa zic :-?? sunt ascultator, nu stiu prea multe . oricum .. zic ca toti merita macar o incurajare ptr. efortul depus fie el de post gust .. mie daca nu-mi place ceva/cineva nu-l mai ascult a doua oara..
|F|C|R|B|
Barlad City

Mesajde Rappa » Dec 2nd, '09, 00:11

Mda. Chiar daca ne dorim sa fim neutri din punctul asta de vedere si sa credem ca fiecare isi are locul lui sub cer, ne lasam mintiti de cliseul "nu exista padure fara uscaturi...sunt oameni si oameni, avem acelasi sange". Din pacate discriminarea exista in fiecare dintre noi, indiferent de natie. Cu totii avem prieteni tigani si tinem la ei, ba chiar ii consideram frati...sau ni se intampla ca la nevoie, primul care ne sare in ajutor sa fie un ungur spre exemplu, in detrimentul unui roman. Dar revenim cu timpul la alte clisee ca "tiganul tot tigan" sau "afara cu ungurii din tara". Din pacate ne lasam condusi de clisee. Atunci cand vom avea o analiza obiectiva a noastra ca popor, cultura, gena...vom putea scapa de ele. Ceea ce cred ca e imposibil. Ceea ce zice marmota_rapidista e absolut adevarat. Un prieten foarte bun d-al meu care este tigan de altfel, a fost batut cu salbaticie de militia din Sf. Gheorghe pentru ca a "indraznit" sa vorbeasca romaneste, incercand sa cumpere o paine. Pai cum cacat sa nu discrimezi? Dar oare toti au dreptul sa o faca? Cu ce sunt ei mai presus de o comunitate minoritara pentru ca isi vorbeste propria limba si isi urmeaza propriile legi? Multi se dau nationalisti dar vorbesc in engleza intre ei, multi habar n-au sa vorbeasca si sa scrie corect gramatical limba materna, nu stiu sa conjuge un verb, Bucurestiul si marile orase sunt impanzite de reclame in limba engleza, dar in schimb discrimineaza. Nu uitati ca avem "n" comunitati romanesti pe intreaga planeta si ca si ei sunt priviti cum ii privesc unii dintre noi pe unguri si tigani.
Rappa

Mesajde iaia » Feb 1st, '10, 20:27

da , urasc tiganii pt simplu fapt ca exista ! si pt ca sunt nevoita sa trec printre zeci de tigani zilnic atunci cand vreau sa ma duc la scoala, in oras , sau oriunde . poate ca nu i-as fi urit atat de taredaca nu ar fi fost atat de murdari , daca nu ar fi mirosit mai rau decat un gunoi , daca as fi reusit sa trec neobservata pe langa ei , fara sa aud zilnic cel putin 2 replici de genul " mama , fata , ce bune esti .. ce te-as f..e " , sau " gagica , nu-mi dai si mie nr tau de telefon ? " ..

iar pe unguri ii urasc pt ca nesimtirea lor nu are limite . se cred stapani intr-o tara in care nu ar trebui sa aiba nici un drept !
iaia

Mesajde alexandder_Crb » Feb 9th, '10, 16:35

iaia scrie:da , urasc tiganii pt simplu fapt ca exista ! si pt ca sunt nevoita sa trec printre zeci de tigani zilnic atunci cand vreau sa ma duc la scoala, in oras , sau oriunde . poate ca nu i-as fi urit atat de taredaca nu ar fi fost atat de murdari , daca nu ar fi mirosit mai rau decat un gunoi , daca as fi reusit sa trec neobservata pe langa ei , fara sa aud zilnic cel putin 2 replici de genul " mama , fata , ce bune esti .. ce te-as f..e " , sau " gagica , nu-mi dai si mie nr tau de telefon ? " ..

iar pe unguri ii urasc pt ca nesimtirea lor nu are limite . se cred stapani intr-o tara in care nu ar trebui sa aiba nici un drept !

Esti cumva de la mine din oras? :lol:
Eu iubesc tiganii... Am de gand ca peste un an sa imi iau un pistol legal cu care sa le gauresc picioarele celor tupeisti.

Totusi nu ati trait ce am trait eu. Vestita nunta de un milion de euro. Imaginati-va toata ziua sa iti vibreze geamurile de la manelele lor... N-am cu cine ca le-as da foc. :|

P.S. Nu am glumit la ce am zis mai sus...
View my site -> http://www.crazy-fun.biz <- Enjoy!
Nu fumati marijuana fiindca cocaina ucide!
Semnatura Contrafacuta!
alexandder_Crb

Mesajde anna » Mar 17th, '10, 23:00

intr-adevar peste tot in lume..exista discriminarea asta...si nu numai tiganii,ungurii.etc...d ex in italia(eu akm sunt in italia...e plina italia de tiganii,nu k as avea ceva personal ku ei dar kiar ne fac de ras in lume...si p deasupra mai sunt si delincventi!asta e!
anna

Mesajde Rappa » Mar 18th, '10, 02:29

Pe care noi?
Rappa

Mesajde anna » Iun 25th, '10, 22:30

noi,Romania....poate nu m-am exprimat corect in mesajul anterior...dar asa percep eu lucrurile pt ca situatia se vede altfel din exterior!numai bine!
anna

Înapoi la Discutii