Deseori ii aud pe unii spunand:"Ce aveti frate cu tiganii ?! Sunt si ei oameni..." si imediat ce iau contact cu ei:"Ciorile alea imputite!

"
Din pacate foarte multi suntem asa: suntem verticali, lipsiti de inhibitii, mancam din vorbe rahat...Asta pana cineva iti pune rahatul pe o farfurie in fata si te pune sa mananci...Atunci nu stii ce sa faci, sa il mananc? E scarbos! Mai bine imi incalc principiile...da-le dracu'! Imi fac altele! Si o iei de la capat:"Ungurii din Romania sunt niste persoane foarte de treaba!" Pana intr-o zi cand bunica ta la statiune in Covasna intra in coma si te duci cu ambulanta 500 de kilometri sa o aduci acasa sau la spital in Bucuresti...Te ratacesti si intrebi pe rand mai multi localnici pe unde se iese in drumul national spre Bucuresti...Te izbesti de acelasi raspuns rece:"Nem tudom!"

in timp ce biata ta bunica se zbate intre viata si moarte...Cel mai rau lucru era ca intre ei vorbeau romaneste chiar inte de a-i intreba de drum...

Dupa asta urmeaza inevitabila concluzie:"Ungurii sunt niste jeguri pe Pamant"...Totusi suntem oameni si chiar daca in sfantu Gheorghe la magazin vanzatoarea ma intreaba ce doresc in ungureste(si ma enerveaza enorm pt ca are parca pretentia ca eu sa le stiu limba in tara mea, si nu asta ma deranjeaza, ci faptul ca se simt ofuscati ca le raspunzi in romaneste!)
Chiar si in urma experientelelor mele neplacute, nu voi face glume gen: "Cat sta rahatul intr-o femeie unguroaica?" din simplul motiv ca doresc sa dovedesc ca sunt mai bun ca ei....
Ca raspuns final: nu fac discriminari rasiale sau de oricare alt tip , judec o persoana dupa comportamentul sau primesc respect dau respect inapoi...